НАСТАВАК КОНСТИТУТИВНЕ СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ У СУБОТУ
13.07.2012

На КОНСТИТУТИВНОЈ СЕДНИЦИ Скупштине Градске општине Палилула, која је одржана 13.јула 2012. у сали Нишког културног центра, усвојен је Извештај општинске изборне комисије о утврђеним резултатима гласања за избор одборника Скупштине Градске општине Палилула на одржаним изборима 6.маја и 13.маја 2012. На овој седници, којом су председавали,  секретар Скупштине из претходног сазива Иван Јовановић, најстарији одборник Стојадин Стајић и најмлађи одборник Радмила Цвјетковић, потврђени су мандати одборницима новог сазива и организовано полагање заклетве.

Скупштина Градске општине Палилула, у новом сазиву имаће 25 одборника. Према броју гласова и добијеним мандатима стање по изборним листама у овој градској општини је следеће: Покренимо Палилулу, Томислав Николић (СНС; НС; ПСС-БК, ПС) 7 освојених мандата; Уједињени региони Србије-Бранислав Јовановић, 5 освојених мандата; Ивица Дачић- Социјалистичка партија Србије (СПС, ПУПС, ЈС) 5 освојених мандата; Избор за бољи живот- Борис Тадић, 4 освојена мандата; Демократска странка Србије-Војислав Коштуница, 2 освојена мандата; Чедомир Јовановић- Преокрет (ЛДП, СПО, Заплање моја кућа,-Покрет за Ниш) 1 освојени мандат; Двери- За живот Палилуле 1 освојен мандат.

На основу обавештења председавајућег конститутивне седнице, Скупштина је конституисана када се изабере председник Скупштине и секретар, али с обзиром да није постигнут договор о кадровским решењима, усвојен је предлог да се наставак ове седнице одржи у суботу, 14.јула. са почетком у 19 часова. Након потврде верификације мандата одборника, три одборника су вратила мандат и то Срђан Васковић са изборне листе Социјалистичка партија Србије (СПС, ПУПС, ЈС) због, како је навео, сукоба интереса јер је изабран за члана Градског Већа, Зоран Бонић, са листе Демократска странка Србије из личних разлога и Радмила Цвјетановић, са листе Социјалистичка партија Србије, такође из личних разлога.